Overblik over Filippos og Cecilies Læserrejser til Sicilien i september

Billedtekst: På turen til Nordøstsicilien vandrer vi op til krater-randen på øen Vulcano, hvorfra vi har en fejende udsigt udover nogle af de æoliske øer. Privatfoto.

Fra den 10 september til den 1 oktober 2022 kan du komme med til 3 forskellige rundrejser på Sicilien med mig og min gode ven og kollega, Filippo Filippeschi. Rejserne er blevet virkelighed fordi vi begge ønskede at lave ture, der adskilte sig fra de sædvanlige rejser, som danskerne tilbydes til øen, hvor tempoet er sat i vejret, og man ikke får tid og lejlighed til at dvæle ved de steder, man møder. Hos os er det landskabet og de mennesker, vi oplever, som er de egentlige attraktioner, og vi sørger på hver rejse for at bo maks 1-2 steder, så vores gæster kan have en rolig base efter en hel dag rundt i den sicilianske virkelighed.

Alle turene er arrangeret af vores tekniske rejsearrangør, Escapeaway, og inkluderer turene, al lokal transport, logi, skatter og afgifter, adgange til museer og attraktioner og de fleste af måltiderne.

Vestsicilien: Den (næsten) øde ø Levanzo, bønder på mafia-jord og glemte håndværk i Palermo:

Læserrejsen til Vestsicilien er en gentagelse af rundturen, som vi afprøvede sidste år, hvor vi henter jer alle i Palermo lufthavn og kører jer til den for mange ukendte by, Castellammare del Golfo. Byen er udgangspunkt for vores hverdagsliv under hele turen, hvor vi blandt meget andet besøger den usædvanlige grotte-ø Levanzo, oplever Palermos håndværksgader og normannerarv, møder ildsjæle der driver landbrug på konfiskeret mafia-jord og spiser retter fra hele verden hos bådflygtninge, der har åbnet deres egen restaurant. Turen koster 10.825 kr pr person for ophold i lejlighed (min. 2 personer). Resten står specificeret HER via linket.

Cefalu og Castelbuono: Skraldeæsler, siciliansk alpestemning og okkult mystik

Efter Vestsicilien tilbyder vi en rundtur i et område, som de fleste kender for den meget specielle fiskerby Cefalù, men som de færreste nok har udforsket i dybden. Det giver vi jer nu muligheden for, når trænger ind i byens fortid som centrum for en okkult verdensreligion, dikteret af en af datidens mest kontroversielle englændere, Aleister Crowley. Crowley prøvede at etablere en kult dedikeret til yoga, meditation, fri erotik og magi, men eksperimentet gik galt og præger endnu det sicilianske samfund. Cecilie er ved at skrive en bog om fænomenet, og vil vise jer huset, hvor det hele foregik. Vi skal også ind i Madonie-reservatet, hvis centrum, Castelbuono, er en både verdensfjern og hyggelig bjergby, hvor æsler hjælper kommunen med at rydde op, og byens mest udsatte med at få et arbejde. Og så skal vi også ud og sejle på en lille flod, der vil føre os igennem det klippeskarpe landskab. Pris: 9.900kr per person for ophold på hotel i dobbeltværelse. Du kan læse alle detaljer om tilmelding og dagsprogrammet HER.

Nordøstsicilien: Rygende vulkaner, mudderbade og Nebrodi-reservatets specielle hyrdekultur

Efter vi har taget afsked med gæsterne fra Cefalù drager vi mod kystbyen Milazzo, hvor vi mødes med et hold nye rejsende, og tager jer direkte ud til de æoliske øer. Her kommer I til at møde Siciliens måske mest forbløffende samfund, der alle er tydeligt prægede af at leve på vulkaner. Vi skal på bo Lipari og besøge vulkan-øerne Vulcano og Stromboli, som begge er i udbrud i forskellige stadier, og lære hvordan de både barske og frodige øer former den lokale økonomi og kultur: På Lipari lærer vi om pimpsten og den ravn-sorte obsidian, vi vandrer op på Vulcanos kraterrand (Som er Syditaliens største), og en aften sejler vi ud til Stromboli og ser solen gå ned mens lavaen løber ned ad La sciara del Fuoco. Der spises god aftensmad om bord. Den anden halvdel af turen kommer til at foregå inde i Nebrodi-reservatet, hvis små bjergsamfund ernærer sig af svin, nødder og svampe fra de dybe skove. Nebrodis helt egen griserace bliver hovedrolleindehaver en af dagene, hvor vi skal se dem løbe frit rundt mellem egetræerne og smage på deres aromatiske kød. Pris: 14.590 kr pr person for dobbeltværelse på hotel og siden i lejlighed. Du kan læse alle detaljer om tilmelding og dagsprogrammet HER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *