Presseklip

Jeg skriver jævnligt artikler og bøger om Syditalien og benyttes som kilde og Syditalienskender i pressen. Her er et udpluk:

2019:

I foråret udkommer de nyeste udgaver af begge mine bøger Turen Går Til Napoli og Syditalien + Turen Går Til Sicilien.

I februar og marts afholder jeg en forelæsningsrække på Folkeuniversitetet i København om Sardinien, samt en forelæsning om Matera som europæisk kulturby 2019.

Link til lydfil: Jeg fortæller om kulturby Matera 2019 i Kulturen på P1

2018:

Om det napolitanske femminielli-begreb i Weekendavisens Ideer-sektion under titlen Napolis Tredje Køn:

https://www.weekendavisen.dk/2018-26/ideer/napolis-tredje-koen

Manchet: Flydende. takket være femminiello-figuren har homoseksuelle og transkønnede i Napoli anderledes, historiske aner end i resten af Syditalien. men globaliseringen sætter det flydende køn under pres, og fordømmelsen er størst blandt andre seksuelle minoriteter.

I april udkom min seneste udgave af Turen Går Sardinien:

https://www.politikensforlag.dk/turen-gar-til-sardinien/t-1/9788740038347

Kort om bogen fra forlaget:

Bogen dækker alle hjørner af den spændende ø Sardinien. Fra strandene ved Alghero til fåreflokkene i baglandet. Bogen giver et indblik i dagligdagen på Sardinien og forklarer politiske og kulturelle problemstillinger. En række artikler går bag om øens historie, kunst og kultur, mad og drikke, natur og geografi. Desuden er guiden rigt illustreret med fotos og kort.

Guide til de 5 største oplevelser i Syditalien i 2018. Artiklen blev bragt i Politiken under titlen Skal du på sommerferie i Italien? Her er de 5 af de største oplevelser i år.

https://politiken.dk/rejser/art6590531/Skal-du-p%C3%A5-sommerferie-i-Italien-Her-er-5-af-de-st%C3%B8rste-oplevelser-i-%C3%A5r

Manchet: Cecilie Marie Meyer, Syditalienskender, forfatter til flere guidebøger til Italien samt skribent for weekendavisen og Point of View International, guider dig til anderledes italienske oplevelser.

Jeg guider til Sardiniens hovedstad Cagliari i Jyllandsposten under titlen En dag i Middelhavets hemmelige storby:

https://jyllands-posten.dk/protected/premium/turengaartil/ECE10567555/en-dag-i-middelhavets-hemmelige-storby

Manchet: Det er let at forelske sig i Sardiniens hovedby, Cagliari, som ligner en mini-udgave af Rom og er befolket af hjælpsomme indbyggere, der elsker at feste.

2017:

Om Sardiniens bronzealder i Weekendavisens Ideer-sektion under titlen Giganterne fra Mont’e Prama:

https://www.weekendavisen.dk/2017-31/ideer/giganterne-fra-monte-prama

Manchet: Nuraghefolket. Efter årtier i museumsmagasinerne er 25 unikke statuer fra Sardiniens bronzealder blevet udstillet. De giver et indblik i et både kriseramt og selvbevidst samfund.

Jeg optræder som kilde i en nyhedsartikel i Politiken, der omhandler røveri af sand fra Sardiniens strande. Samme dag udtaler jeg mig på TV2 News om emnet:

https://politiken.dk/rejser/art6078887/Lufthavn-beslagl%C3%A6gger-5-ton-p%C3%A5-en-sommer-Sardinien-straffer-nu-sandrapsende-turister-med-store-b%C3%B8der

Manchet: Ny lov skal stoppe plyndringen af Sardiniens strande.

Jeg og journalist Eva Ravnbøl bringer en weekendguide i Politikens Rejser-sektion om Napoli under titlen En weekend i: Byen hvor anarki og vildskab møder skønheden:

https://politiken.dk/rejser/art5917336/En-weekend-i-Byen-hvor-anarki-og-vildskab-m%C3%B8der-sk%C3%B8nheden

Manchet: Træt af Roms overfyldte turistgader og Firenzes urimelige priser? Så tag længere sydpå til Napoli, der takket være sin gastronomi, kulturskatte og helt særegne metropolstemning lige nu oplever en renæssance.

Artikel om Campi Flegrei-området nord for Napoli i Weekendavisens Ideer-sektion under titlen At leve på vulkaner:

https://www.weekendavisen.dk/2017-13/ideer/at-leve-paa-vulkaner

Manchet: Millionbyen Napoli har en langt farligere nabo end Vesuv. 12 kilometer længere mod vest ligger supervulkanen Campi Flegrei, der atter er begyndt at røre på sig.

2016:

Guide i Berlingske Tidendes Rejser-sektion om Siciliens gemte tidslommer under titlen Hemmelige byer på Sicilien:

https://www.berlingske.dk/rejser/hemmelige-byer-paa-sicilien

Manchet: Selvom Middelhavets største ø har været besøgt af turister i årtusinder, er Sicilien stadig fuld af unikke tidslommer, hvor øens autencitet blomstrer i fuld flor.