Rejser til Syditalien i foråret 2020 – en servicemeddelelse

jeg bliver i disse dage kontaktet af folk og læsere, som havde planlagt at rejse til Syditalien her i foråret, men nu spørger mig, hvordan de skal gribe situationen an. Her kommer derfor de råd, som jeg i disse dage har fået efter at have konsulteret gode venner i Syditaliens turistbranche:

Din kontaktperson i Syditalien tænker på dig og dit helbred:

Uden at kunne tale for langtfra alle hotelejere etc. i Syditalien, er min klare fornemmelse, at han/hun først og fremmest tænker på deres gæsters velbefindende. Og man ønsker som det sidste i verden at være skyldig i, at nogen bliver syge på syditaliensk jord – det er de meldinger, jeg får. Hensynet for sin egen situation som forretningsdrivende kommer umiddelbart i anden række.

Indgå i en konstruktiv dialog:

Overvejer man at tage til Syditalien her til foråret, eller har man bestilt et ophold i Syditalien, og overvejer at afbestille sin rejse, er der flere scenarier, som jeg har prøvet at opstille i nedenstående flow chart:

1) Skal jeg rejse i marts / april / maj?
Nej = gør ikke noget
Ja = spørgsmål 2

2) er min booking rufendérbar?
Nej = kontakt hotel og spørg om du kan flytte dit ophold til anden dato
Ja = spørgsmål 3

3) vil jeg flytte rejse til en senere periode?
Nej = afbestil din rejse
Ja = kontakt hotel og spørg om at flytte datoer

Som I kan se er det en god idé at etablere en dialog med sit hotel og sin hotelejer, i fald ens booking ikke kan refunderes. På den måde får man måske tilbudt at få udskudt sit ophold, feks. til næste år – en win win situation for begge parter. Tag dig tiden til at skrive en mail, hvori du beskriver dine tanker og planer, og giv din syditalienske vært lidt tid til at svare.

Jeg håber, disse informationer kan bruges og gøre tingene lettere, både for jer som rejsende, og overfor de mange syditalienere, som lige nu prøver at gøre deres bedste i en svær situation.

Foto: Castellammare del Golfo, Sicilien. Wikipedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *