LÆSERREJSE TIL CEFALÙ OG MADONIE-RESERVATET MED FILIPPO OG CECILIE 2022

Hvorfor rejse med til Syditalien?

Engang rejste nordeuropæere til Syditalien for at lære om alt det nye indenfor industri, teknik og videnskab. Landsdelen er forandret siden dengang, men er stadig lige innovativ. I dag kan de syditalienske regioner især byde på samværets og nærhedens kunst. Det menneskelige aspekt, som mange steder er gået tabt i globaliseringens og masseturismens navn, og udgør kernen i den udvikling, der lige nu kommer sydfra.

En ny tid har brug for en ny måde at rejse på, hvor man går udenom de sædvanlige attraktioner og kommer helt tæt på destinationen. Denne tur foregår i byen Cefalù og Madonie-reservatet, hvor du sammen med Cecilie Marie Meyer og Filippo Filippeschi møder de mennesker, samfund, planter og dyr, som repræsenterer Syditaliens eviggyldige kraft.

Om Cefalu og Madonie-reservatet

Mange grupperejser til Sicilien forsøger at rumme hele øen på én enkelt tur. Det mener vi er umuligt at gøre, hvis man virkelig vil forstå ’det sicilianske kontinent’ til bunds. Sicilien er så varieret i landskaber, kulturer, gastronomi og historie, at det giver mening at bryde øen op i mindre dele:

Området, vi besøger, deler Nordsicilien i øst og vest med det bjergrige naturreservat Le Madonie i midten som en grøn skovoase fuld af små, isolerede kulturbyer. Mens Vestsicilien er kendt for de arabiske spor og Østsicilien for sine græske, har Cefalu og Le Madonie sin egen identitet, der især trækker på arven fra normannerne og den lokale adel, som i middelalderen fik samfund som især Castelbuono til at blomstre. Delikatesser som harpiks, svampe, mejeriprodukter og vildt fra skovene beviser områdets frodighed, hvor floderne bidrager til et svalt, alpeagtigt klima.

Ramme
Rundtur til Cefalù og Madonie-reservatet i selskab med skribent Cecilie Marie Meyer og bonde og rejsekonsulent Filippo Filippeschi, med fast base i Cefalù. Vi benytter vores egen mini-bus, når det kræves. Du kan læse mere om dine 2 rejseledsagere i dokumentet nedenfor.

Tid og sted
den 19 – 24 september 2022. Rejsen begynder på togstationen i Cefalù, hvor vi mødes og sammen flytter ind på vores hotel. Ønsker man at forlænge sin oplevelse er der mulighed for at komme til øen lidt før, og feks. følges med os rundt på Vestsicilien (se rejsen der specificeres i andet dokument) eller bliver noget længere og deltage i vores Nebrodi bjergene og de Æoliske øer arrangement.

Pris 9.900kr per person for ophold på hotel i dobbeltværelse (hotel langs havpromenaden i Cefalú) af hvilke et depositum på 2.000 kr. per person indbetales senest 1 uge efter tilmelding. Tillæg for brug af dobbeltværelse som enkeltværelse (DUS) med havudsigt og balkon: 3250kr DUS på værelse med balkon: 800kr. Hotelopholdet er inkl. Morgenmad.


Indbetalingen af depositummet bekræfter den endelige tilmelding. Betalingsbetingelser og aflysningsmuligheder eftersendes ved henvendelse og tilmelding til rejsen fra vores tekniske rejsearrangør, Escapeaway, (se detaljer længere nede) som håndterer al formel kommunikation, betalingsprocedurer etc. med rejsens gæster. 

Beløbet inkluderer:

– Al gruppetransport på programmet i gruppens egen mini-bus med vores egen privatchauffør

– Alle turens adgangsbilletter til oplevelser, feks. til museer, parker, etc.

– 5 overnatninger på dobbeltværelse på 4-stjernet hotel (enkeltværelse kan bookes mod et tillæg)

– Dansk rejseledsager med dybdegående kendskab til destinationen.

– Dansktalende, italiensk rejseledsager med mange års erfaring fra rejsebranchen
– Lokal guide i Castelbuono, Sperlinga, Gangi og Pollina

– Udvalgte måltider og mad eller vinsmagninger
– Lokal turistskat

Tilmelding

Send en mail til vores tekniske rejsearrangør på info@escapeaway.dk med fulde navne på deltagerne, navn på turen (’Læserrejse til Cefalu’) og valg af overnatningsmulighed. Sæt gerne Cecilie cc (cillemarie@gmail.com).

Praktisk
Cecilie og Filippo står for formaliteterne og oplevelserne på Sicilien, mens du selv står for at booke din rejse til og fra øen, enten med fly, tog eller båd. Dine flybilletter vil være dækket af Rejsegarantifonden, mens din egen rejseforsikring udland (for eksempel gennem Gouda eller Europæiske) vil dække dig på selve rundturen. I tråd med EU-lovgivningen har vi en teknisk rejsearrangør, der står for alle formaliteterne i forbindelse med rejsen. Rejsearrangøren er

Escapeaway, Frederik Selmers Vei 6 0663 Oslo

Mail: info@escapeaway.dk

Tlf. 33 15 13 13

Web: www.escapeaway.dk 

Escapeaway er tilmeldt den norske rejsegarantifond, og stiller rejsegaranti i den norske Reisegarantifondet (nr. 921403909).

Escapeaway er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening – læs mere omDanmarks Rejsebureau Forening. Du kan læse mere om Escapeaways tryghedsprocedurer for rejsende på denne underside: https://www.escapeaway.dk/kundeservice/tryghed-naar-du-rejser

Sikkerhed

Vi har stor fokus på vores gæsters sikkerhed, helbred og velvære, og vil naturligvis efterleve alle de lokale krav om eventuelle corona-hensyn (afspritning, afstand, mundbind, etc.) både under transporten, på turene og på de steder, vi besøger.

 Annulleringsbetingelser
Tilmelding og betaling af depositum til den pågældende rejse skal ske inden 7 dage fra bekræftelsesdato. Dette beløb er ikke refunderbart. Restbeløbet for rejsen indbetales 30 dage før turens startdag. NB: Hvis turen ikke kan gennemføres grundet skærpet lovgivning eller regler pga. corona-udbrud, vil hele beløbet enten blive tilbagebetalt, eller rykkes til senere tur, alt efter den rejsendes ønske.

Som med alle andre rejser opfordrer vi jer til at tegne en afbestillingsforsikring i fald I skulle afbestille pga. sygdom eller andet – den har I højst sandsynligt allerede igennem jeres indboforsikring.

Turen gennemføres uanset antal gæster, dog med maks. 20 deltagere.

DAGSPROGRAM:

Ændringer i programmet kan forekomme. I forhold til forplejning/kost betyder IB ’Inklusiv budgettet’, og er derfor forudbetalt som en del af jeres pakkerejse med os. EB betyder ’Eksklusiv budgettet’, og betales derfor af jer selv på selve stedet, vi besøger.

19 september: Kl 14: vi mødes på togstationen i Cefalu. Gæster indkvarteres. Om eftermiddagen mødes vi på Piazza Duomo, hvorefter Cecilie giver en rundtur i byen. Fælles aftensmad (IB).

20 september: Vandring op på toppen af La Rocca, den store klippe, der tårner sig op lige bag Cefalu. Klippen har været beboet i årtusinder og udgør på toppen et fladt plateau med træer, buske og grotter, hvis ruiner og mange spor fra forskellige kulturer fortæller om områdets dramatiske historie. Turen er ca 1 kilometer i alt, og rummer i starten en del trapper. Vi tager pauser på vejen og nyder udsigten imens.  Frokost i Cefalu (IB). Bagefter besøger vi Cefalus domkirke, en af øens mest imponerende og bedst bevarede bygninger fra normannerperioden. Aftensmad på egen hånd (EB).

21 september: om morgenen kører vi i egen bus ind i Madoniebjergene og områdets hovedby, den alpeagtige og elegante Castelbuono, der ligger højt og grønt mellem bjergene. Her skal vi opleve byens æselkultur, hvor dyrene bruges i gaderne til både sorteret affaldsopsamling og social terapi for borgerne.  Bagefter nyder vi en snack (IB) inden vi besøger Il Castello – middelalderslottet hvor den sicilianske Ventimiglia-familie med liguriske aner boede og regerede i 1300-tallet. Frokost og besøg på bondegården Agriturismo Bergi udenfor byen. Tilbage i Castelbuono besøger vi byens klokketårn og et par af de anderledes butikker i byen, som sælger lokale specialiteter. Tilbage til Cefalu. Aftensmad på egen hånd (EB).

22 september: om morgenen kører vi længere ind i baglandet og nyder udsigten fra grotteslottet i Sperlinga, der ligger dramatisk midt i et øde landskab. Her er der en del stejle trapper at gå ad, men vi tager det i roligt tempo. Bagefter kører vi videre til den lille landsby Gangi, der snor sig rundt om en bakketop, ser bymidten og nyder en frokost (IB). Tilbage til Cefalu til aftensmad (IB).

23 september: Afgang til byen Pollina og Le gole di Tiberio, en naturligt skabt kløft der løber parallelt med Pollina-floden og er et yndet sted for folk at tage på udflugt og sejle kajak. En guide sejler med os ad floden, hvor vi roligt ’river rafter’ på en gummibåd, alt efter vandets dybde. Kløften rejser sig nogle steder op til 50 meter fra vandspejlet og er flere steder fuld af fossiler og revner, hvor der bor fugle. Frokost i Pollina by (IB). Spadseretur i byen og besøg ved ruinerne fra et græsk teater. Hjem til Cefalu. Aftensmad på egen hånd (EB)

24 september: I fodsporene på englænderen, bjergbestigeren og okkultisten Aleister Crowley, der fra 1920-23 kom til Cefalu for at grundlægge en ny verdensorden baseret på hans egen troslære, Thelema, inspireret af Østens filosofi og mystik, og magi og myter fra den europæiske Antik og Middelalder. Hans kult tiltrak bohemer og filmstjerner og holdt til i ’The Abbey of Thelema’ i byens udkant, som vi besøger og ser udefra. Crowley blev i 1923 landsforvist efter at en af hans disciple døde i templet, og i kølvandet på fascisternes magtovertagelse i Italien. Cecilie har i de sidste par år arbejdet på en roman om Crowley og hans Thelema-kult i Cefalù. Frokost i Cefalu(IB). Afsked med dem der tager videre til lufthavnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *