LÆSERREJSE TIL NORDØSTSICILIEN MED FILIPPO OG CECILIE 2022

Hvorfor rejse med til Syditalien?

Engang rejste nordeuropæere til Syditalien for at lære om alt det nye indenfor industri, teknik og videnskab. Landsdelen er forandret siden dengang, men er stadig lige innovativ. I dag kan de syditalienske regioner især byde på samværets og nærhedens kunst. Det menneskelige aspekt, som mange steder er gået tabt i globaliseringens og masseturismens navn, og udgør kernen i den udvikling, der lige nu kommer sydfra.

En ny tid har brug for en ny måde at rejse på, hvor man går udenom de sædvanlige attraktioner og kommer helt tæt på destinationen. Denne tur foregår på Nordøstsicilien, hvor du sammen med Cecilie Marie Meyer og Filippo Filippeschi møder de mennesker, samfund, planter og dyr, som repræsenterer Syditaliens eviggyldige kraft.

Om Nordøstsicilien

Mange grupperejser til Sicilien forsøger at rumme hele øen på én enkelt tur. Det mener vi er umuligt at gøre, hvis man virkelig vil forstå ’det sicilianske kontinent’ til bunds. Sicilien er så varieret i landskaber, kulturer, gastronomi og historie, at det giver mening at bryde øen op i mindre dele:

Nordøstsicilien favner på denne tur De Æoliske Øer og Nebrodi-reservatet. Øer som Stromboli, Vulcano og Lipari er stærkt påvirket af vulkansk aktivitet, og de spor, geologien har sat i naturen og menneskene. Helt tilbage fra stenalderen handlede man med obsidianen fra Lipari, og på samme ø blev pimpsten en vigtig råvare for hele Europa, mens Vulcano tiltrak eliten for sine mineralholdige mudderbade. I Nebrodi lever man midt i Siciliens grønne lunge, hvor øens største skove huser små bjergsamfund, berømte for deres charcuteri, oste og olivenolie.

Ramme
Rundtur på det nordøstlige Sicilien i selskab med skribent Cecilie Marie Meyer og bonde og rejsekonsulent Filippo Filippeschi, med fast base på øen Lipari og i byen Capo d’Orlando. Vi benytter vores egen mini-bus, når det kræves. Du kan læse mere om dine 2 rejseledsagere i dokumentet nedenfor.

Tid og sted
den 24 sep – 1 okt 2022. Rejsen begynder i kystbyen Milazzo, hvor vi mødes og hvorfra vi sammen sejler ud til øerne. Milazzo ligger lige præcis midt mellem Palermo og Catania, hvorfor man frit kan vælge at flyve til en af disse byer. Ønsker man at forlænge sin oplevelse og udforske nogle af de mange ting, vi møder undervejs, er der mulighed for at komme til øen lidt før, og feks. følges med os rundt i Cefalu og Madonie-reservatet (se rejsen der specificeres i andet dokument).

Pris
14.590 kr pr person for dobbeltværelse på hotel på Lipari (3 nætter) og lejlighedskompleks på havpromenaden i Capo d’Orlando af hvilke et depositum på 2.000 kr. per person indbetales senest 1 uge efter tilmelding. Tillæg for brug af dobbeltværelse som enkeltværelse (DUS) på værelse uden havudsigt: 1.800kr. Morgenmaden på både hotellet og i lejlighederne er inklusiv i prisen. 

Indbetalingen af depositummet bekræfter den endelige tilmelding. Betalingsbetingelser og aflysningsmuligheder eftersendes ved henvendelse og tilmelding til rejsen fra vores tekniske rejsearrangør, Escapeaway, (se detaljer længere nede) som håndterer al formel kommunikation, betalingsprocedurer etc. med rejsens gæster. 

 Beløbet inkluderer:

– Al gruppetransport på programmet i gruppens egen mini-bus med vores egen privatchauffør og udgifter til færge, offentlige bus og togbilletter

– Alle turens adgangsbilletter til oplevelser, feks. til museer, parker, etc.

– 7 overnatninger på de nævnte ferieboliger inkl. Morgenmad.

– Dansk rejseledsager med dybdegående kendskab til destinationen

– Dansktalende, italiensk rejseledsager med mange års erfaring fra rejsebranchen
– Lokal guide på Lipari og Vulcano og i Milazzo, Ficarra, Naso og Montalbano Elicona

– Udvalgte måltider og mad- eller vinsmagninger
– Lokal turistskat

Tilmelding

Send en mail til vores tekniske rejsearrangør på info@escapeaway.dk med fulde navne på deltagerne, navn på turen (’Læserrejse til Nordøstsicilien’) og valg af overnatningsmulighed. Sæt gerne Cecilie cc (cillemarie@gmail.com).

Praktisk
Cecilie og Filippo står for oplevelserne på Sicilien, mens du selv står for at booke din rejse til og fra øen. Dine flybilletter vil være dækket af Rejsegarantifonden, mens din egen rejseforsikring udland (for eksempel gennem Gouda eller Europæiske) vil dække dig på selve rundturen. Husk at tjekke din indboforsikring – måske du allerede er dækket her, feks. i forhold til aflysning/afbestilling

I tråd med EU-lovgivningen har vi en teknisk rejsearrangør, der står for alle formaliteterne i forbindelse med rejsen. Rejsearrangøren er

Escapeaway, Frederik Selmers Vei 6 0663 Oslo

Mail: info@escapeaway.dk

Tlf. 33 15 13 13

Web: www.escapeaway.dk 

Escapeaway er tilmeldt den norske rejsegarantifond, og stiller rejsegaranti i den norske Reisegarantifondet (nr. 921403909).

Escapeaway er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening – læs mere omDanmarks Rejsebureau Forening. Du kan læse mere om Escapeaways tryghedsprocedurer for rejsende på denne underside: https://www.escapeaway.dk/kundeservice/tryghed-naar-du-rejser

Sikkerhed

Vi har stor fokus på vores gæsters sikkerhed, helbred og velvære, og vil naturligvis efterleve alle de lokale krav om corona-hensyn (afspritning, afstand, mundbind, etc.) både under transporten, på turene og på de steder, vi besøger.

Annulleringsbetingelser
Tilmelding og betaling af depositum til den pågældende rejse skal ske inden 7 dage fra bekræftelsesdato. Dette beløb er ikke refunderbart. Restbeløbet for rejsen indbetales 30 dage før turens startdag NB: Hvis turen ikke kan gennemføres grundet skærpet lovgivning eller regler pga. corona-udbrud, vil hele beløbet enten blive tilbagebetalt, eller rykkes til senere tur, alt efter den rejsendes ønske.

Som med alle andre rejser opfordrer vi jer til at tegne en afbestillingsforsikring i fald I skulle afbestille pga. sygdom eller andet – den har I højst sandsynligt allerede igennem jeres indboforsikring.

Turen gennemføres uanset antal gæster, dog med maks. 20 deltagere.

DAGSPROGRAM:

Ændringer i programmet kan forekomme. I forhold til forplejning/kost betyder IB ’Inklusiv budgettet’, og er derfor forudbetalt som en del af jeres pakkerejse med os. EB betyder ’Eksklusiv budgettet’, og betales derfor af jer selv på selve stedet, vi besøger.

24 september: Kl 15. mødes gæsterne med Filippo og Cecilie ved færgeterminalen i Milazzo. Herfra sejler vi sammen ud mod De Æoliske øer og øen Lipari, som bliver vores base for de 3 næste dage. Indkvartering. Vi viser gæsterne rundt i Lipari by, hvor vi spiser aftensmad i fællesskab (IB).

25 september: Vi besøger øens arkæologiske museum på Il Castello med en siciliansk guide, som viser os resterne fra Siciliens ældste, græske kulturer – Lipari var nemlig et af de første steder i Syditalien, hvor græske kolonister slog sig ned for ca 2500 år siden. På turen tilbage fortæller vi om og viser øens 2 unikke stentyper, obsidianen og pimpstenen, som siden stenalderen og langt op i 1900-tallet gjorde Lipari til et vigtigt handelscentrum. Måske nogen selv finder deres egne sten under turen? Fælles frokost i den gamle havn (IB). Solnedgangstur til Stromboli, Europas mest aktive vulkan, hvor vi fra vores båd både nyder aftensmaden (IB) og vulkanens lava-show.

26 september: Med færge til øen Vulcano. Dem der har lyst og ben til det går med Cecilie op til og rundt på Vulcanos krater, hvorfra der bogstavelig talt er en forrygende udsigt udover skærgården – vulkanen har nemlig flere såkaldte ’fumaroler’, der ryger med svovldamp, men som det er let at komme udenom. Den første strækning op mod toppen er på ca 500 meter gennem sand og er den hårdeste del, mens det højere oppe flader mere ud. Vil man hvile er Vulcano havn hyggelig og fuld af små butikker og barer. Frokost på Hotel Orsa Maggiore (IB). Bagefter hopper vi i en naturlig svovlpøl, der plejer huden og ofte bruges som billigt og termalsk spa af de lokale. Tilbage til Lipari.

 (NB: vi tager forbehold for ændringer denne dag – vulkanen er nemlig kommet i udbrud – sidste udbrud for 130 år siden varede i 2 år. Hvis det derfor er forbudt at komme til Vulcano, har vi et alternativt program, hvor vi i stedet besøger øen Salina). 

27 september: Kufferterne pakkes. Færge til Milazzo, hvor vi besøger byens slot – et af de største slotte i hele Syditalien – og spiser fælles frokost i byen (IB). Afgang til Tindari, der egentlig er berømt for sin sorte madonna, men også rummer et af Syditaliens bedst bevarede, græske teatre, og det tilhørende, romerske kvartér. Vi besøger stederne, som ligger udenfor turisternes alfarvej. Afsted til kystbyen Capo d’Orlando, hvor gæsterne indkvarteres i lejligheder lige ud til stranden på Vuelle Residence for resten af turen.

28 september: Vi besøger bondegården Il Castello di Milé, der ligger midt i Rocca del Castro-bjergene i Nebrodi-reservatets mest frodige område. Vi skal hygge, lave vores egen pasta og slappe af med menneskene og dyrene og opleve hvordan ejerne driver stedet, der både er et hotel, en restaurant og et socialt projekt, hvor lokale handicappede har en arbejdshverdag med at gå til hånde. Fælles frokost (IB). Vi kører bagefter ind i landet og besøger bjerglandsbyen San Marco d’Alunzio. Her bor en af Filippos og Cecilies gode venner, Sergio Russo, der har oplevet byen forandre sig fra stille idyl til livligt centrum for et nyt arbejdsfællesskab, hvor udlændinge syr tøj i en gammel fabriksbygning. San Marco har normanniske aner og et charmerende lille centrum, som vi slentrer rundt i. Vi smager på Sergios vin (IB), dr dyrkes på skråningerne bag byen. 

29 september: Besøg i det lille bjergsamfund Ficarra, hvor vi lærer at lave vores egen sæbe på olivenolie. Frokost på restaurant Borrello, hvor vi lærer om og oplever en af Nebrodis største specialiteter, det sorte Nebrodi-svin, som stammer helt tilbage fra romertiden, og som man både spiser fersk kød fra, og laver charcuteri på.  Vi besøger familiens egne svin, der bor i den lokale skov. Besøg i landsbyen Naso. Dem, der vil, kan vandre med Filippo til bjergets top, Monte della Madonna.

30 september: Afslapning og vandring i naturområdet Argimusco, der er lokalt berømt for sine usædvanlige klipper og megalitter, som ligner mennesker og dyr. Besøg i den gamle bjerglandsby Montalbano Elicona, som udover sin næsten overjordiske stemning er kendt for sit slot bygget af Frederik den 2 – sin tids vigtigste konge og kejser i Europa. Frokost i Montalbano (IB). Tilbage til Capo d’Orlando hvor vi tager afsked med hinanden til en fælles middag (IB).

1 oktober: Hjemrejse. Vi hjælper folk til togstationen i Capo d’Orlando, så de kan komme videre, enten på vej til lufthavnen i Palermo (3 timer i toget) eller Catania (3 timer med toget). NB: Hvis nogle af gæsterne bagefter vil tilbringe mere tid i Catania og Palermo kan vi hjælpe dem med adresser til ferieboliger, etc, så de får en autentisk oplevelse midt i storbyerne, og er i sikre hænder .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *