Links

Der findes nogle rigtig gode sider derude om både Italien og Syditalien, som jeg løbende bruger til at orientere mig. Her kommer et par stykker, som du måske også kan få gavn af:

In-Italia, Hideways og Signatours:

www.in-italia.dk

– In Italia er et erfarent, dansk bureau grundlagt af Peter Lolle og Filippo Filippeschi i 1999, som formidler kontakten mellem danskere og  hoteller og B&Bs af høj kvalitet i Italien. Fokus er på den personlige rejse, og In-Italia har opbygget et stort netværk med italienske ildsjæle, som gør noget ekstra for at indføre sine gæster i den autentiske, italienske hverdag, kultur og natur. Jeg har selv brugt bureauet flere gange, og har altid været yderst tilfreds. Bureauet har desuden fusioneret med rejsesitet Hideaways, og sælger nu også rejser som Signatours, se

www.hideaways.dk

www.signatours.dk

Italiamo:

Dette site er fuld af italienske nyheder, analyser og opskrifter og er skrevet af den mangeårige korrespondent Charlotte Sylvestersen, der har daglig base i Milano. Charlotte er dog også af og til i Syditalien, især på Amalfikysten og i Taormina, hvor hun er rejseleder, se:

www.italiamo.dk

https://www.facebook.com/groups/italydk/

Eva Ravnbøl:

Eva Ravnbøl er journalist, tv-vært, kogebogsforfatter og korrespondent for TV2 News og bosat i Rom, men har en stor passion for det vilde og sjove Napoli, som vi deler. Desuden er hun løbende i Syditalien, især på Sicilien, for at formidle immigrantproblematikken:

www.evaravnbol.dk

Jeg følger ofte hendes skribentside på Facebook for at holde mig opdateret på både Italien og Syditalien:

https://www.facebook.com/EvaRavnbl/

Dante Alighieri-foreningen i Danmark:

www.dante-alighieri.dk

Foreningen Società Dante Alighieri er en verdensomspændende forening, som henvender sig til alle som interesserer sig for italiensk kultur og sprog. Der er afdelinger overalt i Verden. I Danmark er der afdelinger i Århus, Købehavn, Odense, Trekantområdet (Fredericia, Kolding og Vejle), Viborg og Esbjerg/Ribe. Foreningen holder løbende arrangementer om hele Italien.

Elena Ferrante:

Den anonyme men verdensberømte forfatter er at finde på diverse platforme på nettet. På denne hjemmeside finder du et generelt overblik, der inkluderer anmeldelser og nyheder om hendes bøger, film og litterære univers:

www.elenaferrante.com

Elena Ferrantes verden er desuden også spillevende på Instagram:

https://www.instagram.com/explore/tags/elenaferrante/