Læserrejse: oplev Sicilien den 11-18 september 2021 med Filippo og Cecilie

Jeg er stolt af endelig at kunne præsentere denne helt personlige rejse rundt på den trekantede ø sammen med min gode ven Filippo Filippeschi. Er du interesseret i at være med, eller blot høre mere? Så skriv til mig på cillemarie@gmail.com eller læg en kommentar under dette blogindlæg – betalingsdetaljer og videre procedurer vil blive tilsendt ved henvendelse. Det er rejsebureauet Hideaways, der er vores tekniske rejsearrangør, og som står for betalinger og formaliteter. Jeg håber at vi ses!

Ramme: Rundtur på Sicilien med fokus på litteratur og syditaliensk hverdag i selskab med skribent Cecilie Marie Meyer og bonde og rejsekonsulent Filippo Filippeschi, med fast base i byen Castellammare del Golfo og egen mini-bus, når det kræves. Temaerne på turen tager bla. udgangspunkt i Cecilies essaysamling ‘Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol’, og andre litterære værker om øen.

Tidspunkt: den 11-18 september 2021. Vi anbefaler at tage flyet tur retur København – Palermo. Ønsker man at forlænge sin oplevelse og udforske nogle af de mange ting, vi møder undervejs, er der mulighed for blive i Castallammare del Golfo i egen lejlighed efter endt rundrejse.

Pris: 10.450kr pr person. Der er 1.000kr rabat, hvis beløbet betales op til 2 måneder før afrejsedatoen. Depositum: 1200kr. per person. Indbetalingen af depositummet bekræfter den endelige tilmelding. Betalingsbetingelser og aflysningsmuligheder eftersendes ved henvendelse og tilmelding til rejsen på cillemarie@gmail.com.

Beløbet inkluderer:

Alle rundture på øen.

Afhentning og transport til og fra Palermo lufthavn til Castellammare del Golfo.

Al gruppetransport på øen i gruppens egen mini-bus med vores egen privatchauffør og udgifter til færge, bus og togbilletter.

Alle turens adgangsbilletter til oplevelser, feks. til museer, parker, etc.

7 overnatninger i egen lejlighed i Castellammare del Golfo med adgang til eget tekøkken – et dobbeltværelse eller enkeltværelse på hotel med morganmad inkluderet kan bookes mod tillæg.

Dansk guide med dybdegående kendskab til destinationen (Cecilie).

Dansktalende, italiensk assistent med mange års erfaring fra rejsebranchen og egen bopæl på Sicilien (Filippo).

Udvalgte måltider.

Vinsmagninger.

Mini-kursus i at lave cous cous og hjemmelavet pasta.

Snacks og kildevand undervejs på turene.

Praktisk: Cecilie og Filippo står for formaliteterne og oplevelserne på Sicilien, mens du selv står for at booke din rejse til og fra øen, enten med fly, tog eller båd. Dine flybilletter vil være dækket af Rejsegarantifonden, mens din egen rejseforsikring udland (for eksempel gennem Gouda eller Europæiske) vil dække dig på selve rundturen.

Vi har stor fokus på vores gæsters sikkerhed, helbred og velvære, og vil naturligvis efterleve alle de lokale krav om corona-hensyn (afspritning, afstand, mundbind, etc.) både under transporten, på turene og på de steder, vi besøger. 100% af beløbet for rundturen kan refunderes op til 1 uge før afrejsedato. Hvis turen ikke kan gennemføres grundet skærpet corona-udbrud, vil hele beløbet enten blive tilbagebetalt, eller rykkes til senere tur, alt efter den rejsendes ønske.

Turen gennemføres uanset antal gæster, dog med maks. 18 deltagere.

Oplevelser:

Heldagstur til den egadiske ø Levanzo med lokal frokost og besøg i Genovese grotten, hvor vi oplever Siciliens ældste stenalderkunst. Visit ved Villa Florio, hvor vi lærer om den driftige familie.

Tur ind i det fascinerende lagunelandskab omkring Marsala med vinsmagning og besøg på øen Mozia, der rummer nogle af Siciliens vigtigste, græske fortidsskatte. Besøg i byen Erice.  

Tur til de arkæologiske ruiner ved Segesta og bad i hemmelige, vulkanske kilder under åben himmel.

Natur-tur til Zingaro-reservatet, med vandring rundt i Siciliens første nationalpark.

Rundtur i Castellammare og fordybelse i byens historie, som både spejler arven fra grækerne, araberne og normannerne, samt hyggeligt møde med de lokale kræfter, der arbejder for at åbne deres dejlige hjemby for bæredygtig turisme. Besøg byen her: https://www.youtube.com/watch?v=HesaTf_s8H8

Palermo: besøg i byens gamle håndværksgader sammen med en antropolog, hvor vi lærer om ældgamle og snart glemte håndværkserhverv, og på madmarkedet Ballaro samt måltid på den multietniske restaurant Moltivolti, der drives af forhenværende bådflygtninge. 

Alcamo: visit på lokal bondegård’ hos Salvatore Fundarò, hvor vi smager på afgrøder og oplever et autentisk landbrug i siciliansk husmandsstil, samt møder en af Siciliens vigtigste aktivister indenfor lokal (og formelt set forbudt!) fødevareproduktion. Salvatore har blandt andet medvirket i en dokumentar om Italiens forsvindende landbrugskultur. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=dD1qPVdiLjo

Cinisi: Portræt af og besøg hos et lokalsamfund øst for Palermo, der har vendt sig mod mafiaen efter bysbarnet, journalisten Peppino Impastato, blev slået ihjel her. Der er blevet lavet en dokumentar, ’Lunga é la notte’, om hele tragedien og Peppinos fejde med den lokale mafioso:  https://www.youtube.com/watch?v=rlNl5-XKtbM

Desuden:

Fordybelse i Siciliens unikke gastronomi, hvor du får mulighed for at lære at lave din egen pasta og cous cous.

Lokale smagninger af afgrøder og produkter der, hvor vi kommer frem.

Måltider med fokus på lokale produkter og gastronomi.

Om turen:

Engang rejste nordeuropæere til Syditalien for at lære om alt det nye indenfor industri,  teknik og videnskab. Landsdelen er forandret siden dengang, men er stadig lige innovativ. I dag kan de syditalienske regioner især byde på samværets og nærhedens kunst. Det menneskelige aspekt, som mange steder er gået tabt i globaliseringens og masseturismens navn, og udgør kernen i den udvikling, der lige nu kommer sydfra.

En ny tid har brug for en ny måde at rejse på, hvor man går udenom de sædvanlige attraktioner og kommer helt tæt på destinationen. Denne tur foregår på Vestsicilien, hvor du sammen med forfatter Cecilie Marie Meyer møder de mennesker, samfund, planter og dyr, som repræsenterer Syditaliens eviggyldige kraft.

Basen under opholdet kommer til at være den for mange ukendte men meget smukke havneby Castellammare del Golfo vest for Palermo, og programmet tilrettelagt sådan, at der ikke bruges for meget tid på transport, så tiden er der til at få Sicilien rigtigt ind under huden. Byen har desuden flere lækre strande, hvor det er oplagt at slappe af i sensommersolen.

Cecilie vil guide, tegne og fortælle under hele turen, og introducere gæsterne til Siciliens evige ledemotiver som en måde at forstå øens fortid, nutid og fremtid på. Du vil lære øens historie at kende, møde stedets udfordringer og potentialer, og få kendskab til det syditalienske samfunds særlige dynamikker: hvorfor er tiden på Sicilien elastisk?  Hvorfor er tingene ikke altid, som de ser ud? Hvorfor skal alt forandres for at forblive det samme? Hvad er ’det ufærdiges kunst’? Og hvorfor er enhver sicilianer tunget til at tage stilling til hvorvidt de vil overgive sig, eller yde modstand?

Under rejsen vil Cecilie læse op af oplagte, sicilianske forfatteres værker på dansk, som sætter oplevelserne i perspektiv, og af sine egne essays fra hendes bog: ”Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol.”

Om Cecilie Marie Meyer:

Cecilie Marie Meyer (f.1978) er cand. mag. i italiensk og arbejder som journalist, forfatter og foredragsholder med Syditalien som speciale. Hun har boet i Syditalien ad flere omgange og skriver løbende om landsdelen for aviser og magasiner som Weekendavisen, Politiken, Jyllandsposten og Gastro. Cecilie underviser desuden i syditaliensk kultur på Folkeuniversitetet og skriver rejsebøgerne Turen Går Til Napoli og Syditalien, Turen Går Til Sicilien og Turen Går Til Sardinien for Politikens Forlag. I efteråret 2020 udkommer desuden hendes personlige fortælling om den syditalienske hverdag, ’Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol’, på forlaget Turbine.

Om Filippo Filippeschi:

Filippo Filippeschi (f. 1969) er født og opvokset i Toscana.  Han har boet i Danmark i 12 år fra 1990 til 2002: I den tid har han været studerende på KUA og samlet et utal af små og store arbejdsopgaver ind og uden for rejsebranchen indtil han selv åbnede rejsebureauet In-italia i 1999, som han har været medejer af indtil 2019. Filippo har siden 2002 boet på Sicilien, hvor han hygger sig som bonde og er i dag erhvervskonsulent for rejsebranchen i Italien. Filippo har rejst Sicilien – og Italien – rundt og har i årevis formidlet sit fødeland til nordiske rejsende, som ville opdage det autentiske Italien.

One thought on “Læserrejse: oplev Sicilien den 11-18 september 2021 med Filippo og Cecilie”

 1. Kære Cecilie ,
  Min mand og jeg vil gerne deltage.
  Pia Bruhn/ Jens Holck-Christiansen
  Fjordbakken 11, 6000 Kolding

  Kan du anvise sikre flyselskaber evt?
  Pt har vi penge ude hos Austrian Airlines? Mange hilsner Pia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *